onsdag 16 februari 2011

Flugfiske 2011 plus lite Hardy


Tror inte att jag något tidigare år planerat klart sommarens fjällfiske redan i Februari.
Men de sista 19 månaderna har jag spenderat ca 1200 timmar fritid på att bygga vårat hus, vilket fortfanade inte är klart.
Så fiskeplanera är väl antagligen att fly lite från den bistra verkligheten.
Trots 2 riktiga fjällturer förra året så är man utsvulten på fiske,det är "småtripparna" man inte hinner med förrän huset är klart.
I skrivande stund ligger kvicksilvret på ynkliga -34,6 grader så fiskesäsongen är fortfarande en bit bort.Fisketuren har lagts andra veckan i Juli och är bemannad och klar,4 själar som ska dela på massor med vatten,2 stora rinnande vatten och en stor sjö inom 20min promenad.
Flygturen är ca 5 mil och förhoppningsvis slipper vi då civilisationen under 5dagar.
Detta är helt obruten mark för mig,dock visade det sig att kompisen hade en kollega som varit på den platsen för ca 15år sedan och fungerade då iaf.Grym nacke!!
Denna bild har dock ej med årets tripp att göra utan är tagen när
vi var på tur med jobbet ifjol.
..


Hardy Angel 2TE #5

När Storbritanniens finansminister avgick 2010 så lämnade han en lapp till sin efterträdare som löd "Jag är ledsen,men pengarna är slut." vilket resulterade i att Stierlingpundet dök som en torpederad båt!
Synd att det inte finns något man vill ha därifrån tänkte jag...man importerar ju inte fish n´chips direkt,efter att ha funderat över diverse whiskeysorter så slår det mig!!..Hardy and Greys.
Under 20års flugfiske har jag förvisso dragit på mig en massa spön,hade redan Scierra HM3 #6 Sage Launch #5 FullingMill #10 Loop 6100 #7.
Varken HM3:an eller Launchen lämnar något att önska egentligen,vackra spön med
100% olika kastegenskaper.
Men för mig är Hardy lite av flugfiskets vagga...nästan ett verb?
Hade säkerligen fungerat minst lika bra med ett G.Loomis eller något av Sage modeller i samma prisklass,tror nog att spön med ultrasnabba aktioner i eller närapå 5 siffriga prisklasser ter sig hyfsat lika i prestanda.


Efter telefonkontakt med en återförsäljare i London så skickades tuben och var mig tillhanda efter 4 dagar,snacka om att det var julafton!!!
Att öppna paketet och se denna skönhet är en dröm som går i uppfyllelse..
Nu bytte jag även lina innan jag provade det första gången så egentligen vet jag inte exakt skillnaden mellan spöna!
Rullen laddade jag med en Rio Dart #5 som vaxades innan provturen.
Redan vid första svingen märkte jag att detta var "något annat" än vad jag var van vid.
Vid korta kast typ 8-10 meter så beter det sig lite som mitt Launch..silkesmjukt på någotvis,helt odramatiskt...kastar 4-5 timmar och vid hugg så har man mycket bra kontakt med fisken.
..och så fortsätter det..inga tjorv heller.En testpilot på ett fiskemagasin skrev att "Vart enda lilla misstag som handen gör förflyttas med precision ut i klingan och sedan vidare ända ut till flugan..." ungefär...så jag var nervös..
Så jag har nu även fiskat i rejäl motvind och med tunga sjunklinor och det är imponerande hur väl en klass 5:a kan hantera detta så bra!!
Även lyft från vattenspegeln är i en klass för sig.
Sedan är det trotsallt en kastkanon,jag vet egentligen inte om jag kastar så mycket längre än HM3:an i #6,kanske liite,men framförallt så blir dom riktigt långa kasten nästan alltid bra. :)
Förövrigt mitt första spö som förvaras i vapenskåpet :)

2 kommentarer:

Staffan sa...

Hardy minnsann, trevligt trevligt... Vart ska flugorna blötas då?

Fredde sa...

Vart?...ja om jag bara kunde minnas! :D