söndag 25 mars 2012

Lite från i höstas...


Såja! Det var fan inte igår denna uppdaterades :) men iom att fiskesuget nu kryper på så
fick jag ett ryck.
Det som inte hände ifjol som det borde var båtfan jag beställde i juni,som blev klar för leverans i september så den hoppade jag över men tar den från samma ställe nu i vår innan den tar slut.
Butiken i fråga skötte sig jättebra iaf,med snudd på dagliga uppdateringar,Fiskehörnan i Storuman för övrigt...

Fiskade en hel del gädda oxå med nyförvärvet,ett Sameo Classic 8,6´#8 som
är helt underbart för ändamålet! Även Arjeplogsströmmarna fiskades av med detta under
en dag sista veckan i Augusti. Och här skulle bilden på fetöringen vara men ni vet ju hur det brukar bli med det :) Faktiskt var det typ +23 och riktigt lite vatten,men en kanondag iaf.

Iom det ständigt återkommande fiskeförbudet,så stoppades spön undan och bössorna åkte fram..och Akto likaså.
Denna hund skulle jag kunna skriva en hel dag om,jag kan inte begripa vart han får allt ifrån,för vi är då inte några världsmästare på något sätt,men jag tror fan att han är det!

Ena svängen jagade vi i skogsland i 2 dagar,Akto var utom synhåll totalt ca 20min.
Han söker i fina sick sack och är alltid med på noterna när vi byter riktning,stannar inte och rotar i gamla legor eller söker bakom oss...och när det är dags och han stöter en fågel så sätter han sig som att han aldrig gjort något annat :)

Vi var även 3 dagar i Vuoggatjålme,var fundersam vad Akto skulle tycka om att flyga helikopter,men det var inga problem..I Vuogga jagade vi 2 dagar,dag 1 hade vi den kvoterade sträckan mellan Vuogga och ner mot Tjärnberg. Vi flög 12km för att följa Tjidtjak tillbaka.
Dock hade vinden i ryggen så vi gick ner under trädgränsen,vilket gjorde det avsevärt tyngre att gå...tog oss 11 timmar..Akto skötte sig exemplariskt,blev både ripor och tjäder :)

Dag 2 gick vi upp till raststugan på Tjidtjak,fyfan viken uppförsbacke!,sen jagade vi oss ner till Vuogga,jättefina marker men spöregn i stort sett hela dagen tyvärr..Denna lilla fiskeoas hittade vi under våran lunchrast under en jakttur,gissa om jag ska fiska där i år!! :D

Här är våran hjälte :)Samma kille som undrar varför vi sitter i raststugan när fåglarna är därutanför?


Vi ser nu fram emot hösten,då vi även kommer kunna jaga från våran egen gård.
Även premiären är spikad,blir heli ut och tillbaka efter 3 dagar i tält.

Inga kommentarer: